22 d’abril, 2009

Violència al futbol, també sobre els terrenys de joc

Video - Opinió

Aquesta setmana hem viscut una imatge esgarrifosa. El jugador portugués del Reial Madrid Pepe, fruït de la impotència, la desesperació o, símplement, d'un atac de bogería, va deixar anar un parell de puntades de peu a un adversari del Getafe.



Una persona que acostuma a parlar-me amb sentit comú m'ha comentat avui el següent: "Has vist la patada? Si arriba a tenir el cap aixecat [el jugador del Getafe], li fot una puntada al clatell i el podria haver matat". Tornant a veure la jugada, penso que aquesta persona no anava molt desencaminada.
El problema és que l'acció no és casual, s'aprecia que Pepe dóna la puntada de peu amb intenció i premeditació. Què s'hauria de fer doncs? Sancionar-lo amb uns partits sense jugar? Jo penso que un jugador que és capaç de tenir un atac de bogería similar sobre un terreny de joc se li hauria de retirar la llicència per poder jugar, com a mínim, a Espanya. No volem erradicar els violents dels camps de futbol (no només de les graderies)? No es retira la llicència a esportistes que fan trampa (com al ciclisme, etc.)? Per què s'ha de permetre que un jugador que és capaç de fer el que es veu a les imatges que fa ha de seguir jugant? I dic Pepe, però podría dir-se de qualsevol altre manera i duur qualsevol altra samarreta.

1 comentari:

  1. La jugada es asquerosa, repelente y se merece una sanción acojonante, pero exageras un huevo y medio. Pepe nunca ha sido un jugador marrullero como heinze o como couto en su dia.
    La sanción deberia de ser ejemplar.
    Nos vemos!!!!!

    ResponElimina

Opina el que vulguis, digues el que creguis, i escriu amb llibertat. Però sobretot, si us plau, sigues respectuós y educat.